dinsdag 10 februari 2015

Land van de ijzeren vogels

Land van de ijzeren vogels
Hersensprookjes - Teksten
Geschreven door mobar   
donderdag, 29 juli 2010 14:11

Het grote geheim dat Thomas bij zich draagt zal hij nooit aan iemand verklappen. De kist met de boeken van de schrijver James Absurdy staat bij de boom op het vogeleiland. Het hangslot is met het zakmes weer op slot gedaan. De verhalen blijven er, voorlopig nog ongelezen, liggen.
In het houten huis waar hij woont is het nu eindelijk stil. De afgelopen nacht is er een geit van een tweeling bevallen, Juultje, een geitje met een witte vacht, en Gijs, een bokje met een bonte vacht.
Ver achter het huis slingert de lange bocht van een verlichte snelweg door de polder.
Zomers als het warm is lopen er allerlei geile personen, die zich hoereren voor goedkope seks.
Hij weet het nu zeker van zijn zus, hoe komt ze anders aan dat geld, de platen van Jimi Hendriks zijn zeker niet goedkoop, (en wat doet dat pistool onder haar kussen?)
Zijn ouders maken de laatste tijd weer enorme ruzies over hele kleine dingen. De eerste keer spaghetti was geen succes, maar door ervaring met deegwaren gaat de tijd zeker een lesje leren.
En anders zijn moeder wel, wanneer ze het krijgt op haar heupen, ( nee, niet de spaghetti, maar de allergie voor chocolade!)

Dat konijnenholletje van Florian lijkt nog altijd geen goed idee, ( en waarom ook wel?).
We leven hier in het land van de ijzeren vogels. In de nabijheid is een heel groot hol, schiphol, vliegveld Amsterdam. Je kan er vertrekken voor een reis naar de verste uithoeken van de wereld, dus er is geen enkele reden om onder de grond te verdwijnen. En als je dat toch doet kan je nog altijd met de metro, naar dat vliegveld bij de stad.
Ik proef de metafysica over zijn onzichtbaarheid niet, ik verlang ook niet naar andere heteroniemen, zoals hij dikwijls doet. Ik ben tevreden met het geluid van zijn stem, het verlangen dat soms in zijn aandacht klinkt, tussen de regels van de stilte. Laat hem zijn naam maar verzwijgen, ik zoek het wel op in een boek!



 
© Copyright Henk van Dijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten