woensdag 11 februari 2015

Von Gimborn Arboretum

Von Gimborn Arboretum
Hersensprookjes - 2008 - 2011
Geschreven door mobar   
zondag, 15 augustus 2010 17:51

Deze zomer, de mooie zomer van 2010, was ik op 6 juli in de gelegenheid het Von Gimborn Arboretum te bezoeken. Het was een warme stralende zomerdag, met temperaturen van flink boven de vijfentwintig graden.
Er zaten wat mensen bij het bezoekerscentrum, het was even onduidelijk waar je een kaartje moest kopen.
Maar even later stonden we in het bomenpark, met een kaartje en een plattegrondje met wat uitleg erbij.
Dit jaar is de bomentuin overgedragen aan de stichting: Von Gimborn Arboretum.
De volgende soorten zijn een specialisatie van de bomentuin:
1. Coniferen, 2. Heide, 3. Esdoorns 4. Haagbeuken en Hazelaars 5  Berken 6. Kardinaalsmutsen 7. Seringen 8. Tsuga's 9. Magnolia's 10. Rododendrons 11. Essen

Maar er staan ook nog verschillende andere boomsoorten.
Opvallend is de prachtige collectie Japanse esdoorns, een erg mooie, welhaast artistieke boomsoort, met een prachtig gekleurd diep sierlijk gesneden blad. Ook staan er verschillende bijzondere soorten coniferen. En een imposante treurbeuk. Deze laatste heb ik helaas niet kunnen fotograferen omdat de batterijaccu van mijn fototoestel inmiddels leeg was door de foto's die ik al had genomen. Een aantal foto's zijn op mijn weblog  terechtgekomen. Neem daar gerust eens een kijkje. Iedereen is er van harte welkom.
Het plan is om in de herfst deze bomentuin nogmaals te bezoeken. Iedere liefhebber van bijzondere bomen kan in deze bomentuin zijn hart ophalen.

De reden dat ik hier een tekstje over schreef, is omdat ik mij deze dag
als een hele bijzondere zomerdag herinner. Het is altijd mooi om te ondervinden dat er nog hele mooie natuur in Nederland is.










 
© Copyright Henk van Dijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten